Βρετανικοί λογοτεχνικοί θησαυροί: Αγγλικής Λογοτεχνίας

Εισαγωγή στη Βρετανική Λογοτεχνία

Αυτή είναι μια σύντομη επισκόπηση της βρετανικής λογοτεχνίας που προχωρά χρονολογικά, γι’ αυτό ξεκινώ στην αρχή με το αγγλοσαξονικό έπος Beowulf, που γράφτηκε κάπου μεταξύ 800 και 1000. Αυτό συμβαίνει στον Μεσαίωνα, γραμμένο στα παλιά αγγλικά, την αγγλοσαξονική γλώσσα. Α, και παρεμπιπτόντως, πρόκειται για ένα είδος πολεμιστή Βίκινγκ που πολεμά τέρατα. Είναι λοιπόν ένα πολύ, σπουδαίο έπος από εκείνη την εποχή. ενώ το The Canterbury Tales είναι μια συλλογή διηγημάτων του Geoffrey Chaucer από τον ύστερο Μεσαίωνα.

Μέση Αγγλική

Ενώ ο Σαίξπηρ είναι ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας που έγραψε τα σονέτα του στα τέλη του 1500 και στις αρχές του 1600, έγραψε επίσης πολλά άλλα γνωστά έργα, όπως ο Άμλετ, ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ο Μάκβεθ και ο Βασιλιάς Ληρ. . Ένας σημαντικός ποιητής από το 1600 είναι ο John Milton. Συνέθεσε το επικό ποίημα Παράδεισος.

Αγγλοσαξονική λογοτεχνία: Beowulf

Ένα επικό ποίημα σημαίνει ότι, είναι είναι, είναι σχεδόν σαν μυθιστόρημα. Είναι μια μεγάλη ιστορία, αλλά γραμμένη, έτσι ώστε να έχει ομοιοκαταληξία. Και αυτή αφορούσε, τον Εωσφόρο, τον, ξέρετε, τον διάβολο και, την πρώτη ιστορία της Γένεσης ότι έχει έναν έκπτωτο άγγελο, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στη Βίβλο, αλλά, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιθανώς λόγω του Paradise Lost.

Ντάνιελ Ντεφόε

Ο Ντάνιελ Ντεφόε έγραψε έναν Ροβινσώνα Κρούσο ως ψεύτικο ταξιδιωτικό παραμύθι. ξεγελάστηκε για να φαίνεται ότι ήταν, στην πραγματικότητα, μια πραγματική ή αληθινή ιστορία ενώ δεν ήταν. Και είναι ένα πολύ δημοφιλές μυθιστόρημα από το 1719. Ένα άλλο παλιό είναι το Γκιούλιβερ του Τζόναθαν Σουίφτ.

Το Gulliver’s του Τζόναθαν Σουίφτ

Τα ταξίδια, που ήταν μια παρωδία ταξιδιωτικών παραμυθιών και πραγματικά η, μια πρώιμη, προσπάθεια να γραφτεί η φαντασία και η ρομαντική περίοδος ποιητών, ρομαντικών ποιητών όπως ο William Wordsworth, ο John Keats και ο Lord Byron ήταν μεταξύ 1798 και 1819, περίπου εκείνα τα χρόνια που αρκετοί από αυτούς τους πολύ διάσημους ποιητές ήταν ενεργοί.

Σαίξπηρ εποχή: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Αλλά υπάρχει περισσότερη ρομαντική λογοτεχνία, η Jane Austen, πολύ διάσημη, φυσικά, έγραψε αρκετά βιβλία, με πιο διάσημα το Sense and Sensibility and Pride and Prejudice.

Τσάρλς Ντίκενς

Ο Κάρολος Ντίκενς, έζησε στη βικτωριανή εποχή. Έγραψε τον Όλιβερ Τουίστ ως κοινωνική κριτική το 1837. Ήταν πολύ νέος τότε. Έχει επίσης γράψει πολλά βιβλία που είναι διάσημα, συμπεριλαμβανομένων των Great Expectations Και υπάρχει ένα είδος που ονομάζεται gothic horror, διάσημο για τα μυθιστορήματα.

Φρανκενστάιν

Μια μυθοπλασία τέρατος στη φλέβα του Δράκουλα και του Φρανκενστάιν. Η γοτθική μυθοπλασία είναι ένα άλλο είδος που, ενώ δεν περιλαμβάνει τέρατα, μοιράζεται τους ίδιους ψυχολογικούς τόνους με τη λογοτεχνία τρόμου, αν όχι πιο ιντριγκαδόρικο ή αινιγματικό. Μπορεί, ωστόσο, να είναι και ρομαντικό. Επίσης τα γνωστά βιβλία που έγραψαν οι αδερφές Bronte. Η Emily Bronte έγραψε το Wuthering Heights και η Charlotte Bronte έγραψε την Jane Eyre την ίδια χρονιά, όχι λιγότερο.

Ουάιλντ

1847 Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι ένας άλλος συγγραφέας της γοτθικής φαντασίας. Ήταν Ιρλανδός, πολύ διάσημος συγγραφέας. Έγραψε το The Picture of Dorian Gray, που κυκλοφόρησε το 1890, το οποίο μιλάει για έναν νεαρό άνδρα που ζει έναν πολύ άσεμνο τρόπο ζωής, αλλά διατηρεί την καλή του εμφάνιση ενώ υπάρχει μια φωτογραφία του, ένας πίνακας σε μια σοφίτα κάπου του.

και η εικόνα, η εικόνα του στην εικόνα, σιγά-σιγά αποσυντίθεται και δείχνει κάπως τη φυσική εικόνα του πραγματικού του τρόπου ζωής, που είναι πολύ αυτοκαταστροφικός. Πηγαίνοντας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Τώρα, υπήρχε αστυνομική λογοτεχνία με τη σειρά Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Κόναν Ντόιλ

Το πιο διάσημο είναι το The Hound of the Baskervilles, το οποίο είναι ένα μυθιστόρημα του Σέρλοκ Χολμς, που δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα. Και η επιστημονική φαντασία, τα πρωτοποριακά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας του HG Wells.

HG Wells

που συνέχισε να γράφει μετά το 1900, έχοντας ξεκινήσει τη δεκαετία του 1890. Πάρτε για παράδειγμα τη Μηχανή του Χρόνου ή τον Αόρατο Άνθρωπο, Το νησί του γιατρού Μορώ, που ουσιαστικά αφορά τη γενετική μηχανική και τα υβρίδια ζώων. Και υπάρχει ο Πόλεμος των Κόσμων, μια ιστορία για Αρειανούς που στοχεύουν να καταλάβουν τη Γη με εισβολή.

Τζορτζ Μπέρναρντ

Ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο έγραψε έναν Πυγμαλίωνα, ο οποίος είναι πιο διάσημος για τον τίτλο της κινηματογραφικής του μεταφοράς που ονομάζεται My Fair Lady, για έναν καθηγητή, έναν Βρετανό άτομο υψηλής τάξης που βρίσκει αυτόν τον Cockney να μιλάει, νεαρή καμαριέρα ή κάτι τέτοιο και προσπαθεί. να της μάθει να γίνει σωστή κυρία και να μιλάει σωστά αγγλικά.

Και υπήρχε κάτι που λεγόταν μοντερνισμός και βασίστηκε σε ένα ρεύμα συνείδησης, ένα είδος τεχνικής, λογοτεχνική τεχνική, από τη δεκαετία του 1920, ο Τζέιμς Τζόις, που ήταν επίσης Ιρλανδός, και η Βιρτζίνια Γουλφ.

τα δύο πιο διάσημα παραδείγματα μοντερνισμού με τα μυθιστορήματά τους Οδυσσέας και η κυρία Ντάλογουεϊ και η κυρία Ντάλογουεϊ, για παράδειγμα. Είναι ένα μυθιστόρημα, διαδραματίζεται σε μία μόνο μέρα και βασίζεται κυρίως στο ρεύμα της συνείδησης του, ακούγοντας τον εσωτερικό μονόλογο αυτής της γυναίκας.

Τζόυς

Έτσι, ο μοντερνισμός είναι αυτός. Και τα δυστοπικά γραπτά του Τζορτζ Όργουελ διαβάζονται ευρέως. Στο μυθιστόρημά του Animal Farm, τα ζώα επαναστατούν στη φάρμα τους και καταλαμβάνουν τον έλεγχό της, μιμούμενοι τα γεγονότα της Ρωσικής Επανάστασης.

Αλλά δημιουργήστε τους ηγέτες, δημιουργήστε μια άλλη δική τους δικτατορία. Το 1984 είναι άλλο ένα μυθιστόρημα που φημίζεται για την ορολογία του. Εκεί χρησιμοποίησε λέξεις όπως Big Brother και Newspeak και άλλες που έχουν επίσης μπει στη γλώσσα μας.

Δυστοπικός

Αυτά λοιπόν είναι κάπως τρομερά μέρη, ενώ η ουτοπία είναι ένα μέρος που είναι τέλειο. Ο John Ronald Reuel Tolkien έγραψε το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών και είναι το πιο διάσημο παράδειγμα λογοτεχνίας φαντασίας που έχει βγει από τη Βρετανία.

της JK Rowling

Εκτός αν μετρήσετε τη σειρά Χάρι Πότερ της JK Rowling, και η JK Rowling πρέπει να είναι η πιο επιτυχημένη συγγραφέας ποτέ, νομίζω στην ιστορία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ που παρακολουθήσατε. Ελπίζω να σας άρεσε και να παρακολουθήσετε τα άλλα μου βίντεο. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top