Η εξέλιξη της διδασκαλίας: Προσαρμογή στα μεταβαλλόμενα εκπαιδευτικά τοπία

Εισαγωγή: Αναστοχασμός στην κατάσταση της εκπαίδευσης

Είμαι εδώ για vα μιλήσω μαζί σας σήμερα το πρωί γιατί κάπου στην πορεία, η εκπαίδευση έχει παραπλανηθεί στη χώρα μας και πιστεύω ότι η πλάι-πλάι η μάθηση έχει τη δυνατότητα να μας επαναφέρει στον δρόμο μας. Άρα η εκπαίδευση γίνεται παντού, σωστά; Πάντα μαθαίνουμε, σωστά; Η μάθηση γίνεται παντού. Έτσι, δεν θα εκπλαγείτε όταν σας το πω όταν ρωτήσαμε ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους δια βίου μαθητευόμενους πού βρίσκονταν.

Βαθιές Εκπαιδευτικές Εμπειρίες: Εύρεση Μάθησης Παντού

όταν είχαν την πιο βαθιά εκπαιδευτική τους εμπειρία, η συντριπτική πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είπαν ότι δεν βρίσκονταν σε σχολικό περιβάλλον. Είναι κάτι σαν ξύστρα κεφαλιού, σωστά; Για μένα, μια από τις πιο βαθιές εκπαιδευτικές εμπειρίες μου συνέβη στο μπάνιο. Και μην ανησυχείτε, αυτή είναι μια καθαρή ιστορία. Δεν ήμουν πολύ μακριά στη διδακτική μου καριέρα και έπρεπε να τα βγάλω πέρα. Και έτσι έπιασα δουλειά το βράδυ, βοηθώντας ένα άτομο που πουλούσε καλλυντικά, μέσω ενός συστήματος πάρτι στο σπίτι.

Η δουλειά μου εκείνο το βράδυ ήταν να βοηθάω γυναίκες. Ποιον κοροϊδεύω που τους πλένω τα μούτρα; Η δουλειά μου λοιπόν ήταν να τους πω ένα από τα προϊόντα και μετά να είμαι εκεί να περιμένω όταν τελειώσουν για να σκουπίσουν τα πρόσωπά τους με μια πετσέτα. Έτσι ήμουν αρκετά πεπεισμένος ότι θα ήταν απολύτως αχαλίνωτο για να είμαι ειλικρινής. Αλλά αγόρι έκανα λάθος. Δεν ήταν μόνο η ποικιλία της έντασης ή της ταχύτητας ή της πρόθεσης, αν και αυτό ήταν συγκλονιστικά εκπληκτικό. Ήταν η τέχνη σε αυτό το απλό έργο.

Αλλά ήξερα ότι υπήρχε κάτι που είχα μάθει εκεί που με είχε αλλάξει για πάντα. Όχι μόνο δεν θα έπλενα ποτέ ξανά το πρόσωπό μου με τον ίδιο τρόπο, αλλά ήξερα ότι υπήρχε κάτι σε αυτό που είχα δει που θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να διδάξω σε παιδιά που δεν ήξερα ακόμη τι ήταν, και χρειάστηκε πολύς χρόνος. Με στοίχειωσε και το δούλεψα, και το σκέφτηκα, και μίλησα με συναδέλφους και, ξέρετε, διαφορετικές επαγγελματικές κοινότητες με βοήθησαν να το αναπτύξω.

Μάθηση δίπλα-δίπλα: Μια αλλαγή παραδείγματος στην εκπαίδευση

Και, τώρα έχoυμε αυτό που λέμε μάθηση δٯπλα-δίπλα, το οποίο ασκούμε στο Slate School στο North Haven, Connecticut. Θα΂ πυιπόν τον τρέχοντα ορισμό. ٚٱٹ لٯټٱι ټٱ΃ٷτής. Έτσι, εξελίσσεται ακριβώς όπως εγώ πηγαίνει κάπως έτσι δίπλα δίπλα, η εκμάθηση είναι η ενεργή παρατήρηση ή η συμμετοχή σε εργασία δίπλα σε έναν μέντορα ακολουθούμενη από προβληματισμό και απορία.

Η ουσία της μάθησης δίπλα-δίπλα: Αναστοχασμός και θαύμα

Τώρα το τελευταίο μέρος δεν είναι απαραίτητο για το πρώτο μέρος, αλλά σας υπόσχομαι ότι ο προβληματισμός και η απορία αυξάνει την κατανόηση εκθετικά. Είναι μια όμορφη πρακτική και στο Slate School λειτουργεί κάπως έτσι. Ένα άτομο έρχεται στην πανεπιστημιούπολη μας και μας ενώνει στην αυλή, ή στην τάξη, ή σε ένα εξωτερικό κτίριο στην πανεπιστημιούπολη, και απλώς κάνουν τη δουλειά τους. Δεν απαιτεί καμία απολύτως προετοιμασία.

Ενδυνάμωση των παιδιών μέσω της μάθησης δίπλα δίπλα

Χωρίς slideshow, χωρίς φυλνδια, χωρίς παιχνίδια σχεδιασμένα να είναι ενδιαφέρoντα για παιιιν. Απλά κάνε τη δουλειά σου. φια εμνς πολύ ενδιαφέρον για. ٝα σας δείξω ένα βίντεο τώρα ανϊί να σας δνηγήσω πώς φαίνεϊαι, θα σας δείξω. Και έχω μόνο μια δήλωση αποποίησης, γιατί το άτομο που ΃α δٵίτε στο βίντεο είναι η Laura Gardner και είναι εξαιινή. Μπορεί να κάνει τόσα πολλά πρνγματα.

Λοιπόν, αυτή την ημέρα επισκέπτεται μαζί μας. Στο βίντεο για δεύτερη φορά. Μας ήρθε μια φορά και μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τη δουλειά της με ακουαρέλες, που ήταν απίστευτα όμορφη. αυτό το ταξίδι είναι λίγο πιο συγκεκριμένο. Μόλις επέστρεψε εδώ από ένα σαφάρι στην Τανζανία, όπου έχει συλλέξει, τις παρατηρήσεις και τις ζωγραφιές της σε ένα περιοδικό για τη φύση, κάτι που κάνουμε πολύ στο σχολείο μας.

Και έτσι είναι ιδιαίτερα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μαθητές μας. Ας δούμε λοιπόν τι παρατηρείτε εδώ. Εντάξει. Λοιπόν, δεν είναι αγώνας, αλλά ζωγραφίζω πολύ γρήγορα, κάτι που βοηθάει όταν κάνετε σαφάρι. Ξεκίνα λοιπόν από τα μάτια του. Τώρα, πρέπει να κάνουμε τη μαϊμού να χαμογελάσει; Ναι ναι. Εντάξει. Όπως ακριβώς όπως είναι. Ναι είναι. Φαίνεται λίγο άτακτος.

Προκλήσεις εφαρμογής της Μάθησης δίπλα δίπλα

Και αυτή είναι μόνο η αρχή για το τι είναι σημαντικό στη μάθηση δίπλα δίπλα. Στην εκπαίδευση μιλάμε συνέχεια για διαφοροποίηση. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί λαμβάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Προκαλούνται, αλλά δεν καταπονούνται και σίγουρα δεν βαριούνται.

Λοιπόv, δουλεύουμε πάνω σε αυτό όλη την ώρα ως δάσκαλοι, ξέρεις, τι μπορούμε να κάνουμε για τον μικρό Tommy; ΅ϋορούμε να κάνουμε για τη μικρή Σούζι; Αμλά μάντεψε τι? Όταν τα παιδιν κάνουν για τον εαυϊό τους, είναι τέλειο κάθε φορά. Έτσι ταιδιν που μα΃αίνουν δίπλα-δίπλα μαμβάνουν αυτυ ακριβώς που χρνιονται. As for Μπορείτε να δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Τους δνδυναμώνει επίσης με τρόπους που ίσως δεν φαντνζευτε.

Το να παίρνουν τις ερωτήσεις τους δίπλα-δίπλα με έναν μέντορα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις και όχι μόνο για το θέμα για το οποίο μαθαίνουν εκείνη την ημέρα, αλλά για τα πάντα. Αυξάνει την περιέργεια τους και αυξάνει την απορία τους για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η μάθηση διαρκεί πολύ, πολύ πέρα ​​από τη συνεδρία με τον μέντορα. Έτσι, η μάθηση δίπλα δίπλα είναι τόσο σημαντική.

Υπερασπίζοντας τη Μάθηση δίπλα-δίπλα στα σχολεία

Έτσι, αν θέλουμε τα σχολεία να κάνουν αυτό το είδος δουλειάς, πρέπει να το ζητήσουμε γιατί δεν πρόκειται να το κάνουν αν δεν το κάνουμε εμείς. Πώς μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να κάνει αυτό το σημαντικό έργο; Λοιπόν, θα μπορούσαμε να το εξασκήσουμε μόνοι μας. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο κατάστημα υποδημάτων για να επανασφραγίσετε τις μπότες σας, ζητήστε να το παρατηρήσετε. Πώς το κάνεις αυτό; Πώς μοιάζει αυτό; Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να βάζει τακούνι σε μπότα.

Θα ήθελα vα το παρακολουθήσω. Ρωτήστε εάν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πρόβα για τη συμφωνία αντί να δείτε απλώς τη συναυλία και αφήστε τα παιδιά να σας δουν να το κάνετε αυτό. Αποκαλύψτε τους ότι είστε δια βίου μαθητής με αυτόν τον τρόπο και ότι η δουλειά όλων είναι σημαντική Όταν παραδίδεται η αλληλογραφία, ρωτήστε τον ταχυδρόμο, πόσο καιρό εργάζεστε σήμερα; Λοιπόν, πώς είναι η διαδρομή σας; Πόσο μακριά σας πάει και τι σας αρέσει στη δουλειά σας; Θα κάνει τη διαφορά και θα το απαιτήσει επιτέλους στα σχολεία σας. Οι δάσκαλοι θα σας ευχαριστήσουν πραγματικά.

συμπέρασμα

Και θα σου πω, αν είσαι αρκετά γενναίος για να πας σε ένα σχολείο και προσφερθείς να δείξεις τον εαυτό σου ως εργάτης για να δείξεις τη δουλειά σου, θα ανταμειφθείς τόσο πλούσια γιατί θα θυμηθείς πραγματικά τη χαρά που σου έφερε στην καριέρα που ασκείτε. Ίσως για λίγο. Θα αλλάξεις. Θα σε διδάξουν. Τέλος, δεν θέλουμε να το κάνετε μόνοι σας, το σχολείο Slate θέλει να περπατήσει μαζί σας αυτό το ταξίδι. Θα θέλαμε να ακούσουμε για τις επιτυχίες σας. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας στις προκλήσεις. Πάρτε έναν συνεργάτη. Η εργασία σε δύο είναι πολύ πιο εύκολη από την εργασία μόνη της. Γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο είναι σημαντικό και πιστεύουμε απόλυτα ότι μαζί, δίπλα-δίπλα, μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο της εκπαίδευσης προς το καλύτερο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top