Η εξέλιξη της μάθησης: Εκπαίδευση: Προσαρμογή στις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις

Εισαγωγή στις Τάσεις της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Πέντε νέες τάσεις στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Οι τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν επίσης επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο της εκπαίδευσης. Έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δάσκαλοι διδάσκουν και οι μαθητές μαθαίνουν στις τάξεις. Επιπλέον, η πανδημία έχει επιταχύνει τη χρήση τους. Πολλά σχολεία και δάσκαλοι στράφηκαν στην τεχνολογία για να βοηθήσουν τους μαθητές να συνεχίσουν τη μάθησή τους.

Μετάβαση από την Παραδοσιακή Διδασκαλία στην Τεχνολογική Ένταξη

Τα σχολεία, τα κολέγια και τα παvεπιστήμια αλλάζουν τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας τους με τις νέες τάσεις στην τεχνολογία της εκπαίδευσης. Η εκμάθηση με δυνατότητα τεχνολογίας και οι έξυπνοι πίνακες αντικαθιστούν σιγά σιγά τους παραδοσιακούς μαυροπίνακες, τις κιμωλίες και τα σχολικά βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια δραματική αλλαγή στο μοντέλο μάθησης. Ο τρόπος που διδάσκονται οι μαθητές σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από τις μεθόδους διδασκαλίας που υιοθετήθηκαν πριν από μερικές δεκαετίες.

Η τεχνολογία έχει επιφέρει διάφορες αλλαγές στον τρόπο παροχής και λήψης της εκπαίδευσης. Από την αυτο-μάθηση έως την προσέγγιση της αναστροφής της τάξης, έχουμε δει την τεχνολογία να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθοδολογίες μάθησης και διδασκαλίας. Εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες τάσεις της εκπαιδευτικής τεχνολογίας που πρόκειται να δούμε το 2021. Και ούτω καθεξής. Μία μάθηση εκτός του περιβάλλοντος της τάξης.

Μάθηση με βάση το κινητό: Εκπαίδευση πέρα ​​από την τάξη

Οι συσκευές πoυ βασίζονται σε κινητά έχουν πάρει μαζί τους τη μάθηση εκτός της τάξης. Η μάθηση και η ηλεκτρονική μάθηση αυξάνονται σε δημοτικότητα. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό και χρόνο. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς είναι μια βολική μέθοδος παροχής καθώς και λήψης της εκπαίδευσης. Ο σχεδιασμός ανταποκρινόμενου περιεχομένου για πρώτη φορά για κινητά βοηθά τους μαθητές να περάσουν τα μαθήματά τους οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα με τις δυνατότητες ανάγνωσης εκτός σύνδεσης. Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να ενσωματωθούν με πολλές δυνατότητες για τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, με εργαλεία σχολιασμού, σελιδοδείκτες, υπερσυνδέσμους, δυνατότητα αναζήτησης λεξικού και ηλεκτρονικά βιβλία που κάνουν τη μάθηση πιο ευέλικτη. Τα περισσότερα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σήμερα έχουν υιοθετήσει την κινητή μάθηση στο μαθησιακό τους οικοσύστημα προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων.

Gamification στην εκπαίδευση: Συμμετοχή των μαθητών μέσα από παιχνίδια

Gamification (ύٿ). Gamification είvαι μια από τις πιο καινοτόμες τάσεις στην εκπαιδευτικζ τεϋοιαγηα τεϋοολογία. Έχει γίνει όλο και πιο ουσιαστικό μέρος της εκπαίδευυης τα τελευϊαίαία χρόνια. Η προσέγγιση του παιχνιδιού χρησιμοποιεί διαφορετικές στρατηγικές, ποικίλες δραστηριότητες, κονκάρδες και ανταμοιβές για την προώθηση της αφοσίωσης των μαθητών ή των μαθητών.

Η προσέγγιση χρησιμοποιεί τα διάφορα στοιχεία παιχνιδιοποίησης και τα χαρακτηριστικά της κουλτούρας τυχερών παιχνιδιών στο σχεδιασμό των μαθημάτων. Βοηθά τους μαθητές να γίνουν ενεργοί και παρακινημένοι μαθητές. Οι μαθητές παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν διάφορες ακαδημαϊκές δεξιότητες και να κερδίσουν πόντους ή ανταμοιβές για την ολοκλήρωση των εργασιών που τους έχουν ανατεθεί. Ανταγωνίζονται με τους συνομηλίκους τους για συγκεκριμένους στόχους ή στόχους. Οι προκλήσεις και οι ανταμοιβές βοηθούν τους μαθητές να παραμείνουν παρακινημένοι στη διαδικασία της μάθησης.

Συνεργατική μάθηση: Προώθηση συνδέσεων στην εκπαίδευση

Η πρoσέγγιση που βασίζεται στο παιχνίδι βοηθά στο να γίνει το περιεχόμενο πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές. Το να κερδίζετε κονκάρδες νομίσματα, ανταμοιβές και άλλα πολλά κάνει τους μαθητές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που τους διδάσκονται. Τρεις τεχνολογίες συνεργατικής μάθησης επέτρεψαν σε όλους να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Συνδεόμαστε, συζητάμε και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις συλλογικά.

Αυτή η συλλογική προσέγγιση έχει αποκτήσει σημασία και στη μαθησιακή διαδικασία. Σε ένα μοντέλο μάθησης στην τάξη, οι δάσκαλοι ενθαρρύνουν τη συνεργασία αναθέτοντας ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες. Όταν οι μαθητές συνεργάζονται για να δουλέψουν σε ένα έργο ή να λύσουν ένα πρόβλημα, οικοδομούν τις συνεργατικές τους δεξιότητες. Η συνεργασία βελτιώνει την κατανόησή τους και αυξάνει τη δέσμευση.

Αν και η ηλεκτρονική μάθηση είναι αρκετά δημοφιλής, περιλαμβάνει συνεργασία με δυνατότητες για κοινή χρήση και συζήτηση σε ένα παραδοσιακό μοντέλο διδασκαλίας. Ένας δάσκαλος μπαίνει σε μια τάξη, μιλάει για περίπου 30 λεπτά και φεύγει όταν χτυπήσει το κουδούνι. Αλλά σήμερα, η τεχνολογία έχει γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ δασκάλων και μαθητών. Θα βρίσκατε δασκάλους και μαθητές να αλληλεπιδρούν συχνότερα μεταξύ τους. Οι δάσκαλοι είναι πολύ πιο προσιτοί τώρα και λειτουργούν ως μέντορες για να βοηθήσουν τους μαθητές στη συνολική τους ανάπτυξη.

Καθηλωτική Μάθηση: Επαυξημένη και Εικονική Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση

Αυτή η προσέγγιση συνεργατικής μάθησης βοηθά τους μαθητές να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους και να χτίζουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες. Four Immersive Learning με επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα Με την εισαγωγή της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα, η εμπειρία μάθησης στην τάξη έχει υποστεί μια τεράστια αλλαγή.

Η μάθηση έχει γίνει πολύ πιο καθηλωτική από τις παραδοσιακές μεθόδους, σε αντίθεση με τις απλές εικόνες και τα πειράματα στο εργαστήριο. Οι μαθητές μπορούν πλέον να δουν βελτιωμένες εκδόσεις της εικόνας και των αντικειμένων στις φορητές συσκευές τους. Οι τάσεις επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας στην εκπαιδευτική τεχνολογία κάνουν τη μάθηση μια συναρπαστική εμπειρία.

Ενώ η επαυξημένη πραγματικότητα παρέχει μια βελτιωμένη προβολή μιας πραγματικής εικόνας, η εικονική πραγματικότητα δίνει μια λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας γύρω τους. Και οι δύο αυτές τεχνικές έχουν μεταφέρει την ψηφιακή μάθηση σε νέες διαστάσεις.

Η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να εξηγήσουν περίπλοκες έννοιες, από τα άτομα στους πλανήτες και από την Αίγυπτο έως τους μαθητές που μπορούν να εξερευνήσουν και να μάθουν πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με το Adweek’s Market brief, έως το 2021, πάνω από το 15% των σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ένα σύνολο κιτ διδασκαλίας εικονικής πραγματικότητας.

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 70 εκατομμύρια μαθητές θα βιώσουν καθηλωτική μάθηση μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Οι μαθητές επωφελούνται πολύ από την ικανότητα του VR να μετατρέπει τις θεωρητικές πληροφορίες σε πραγματική εμπειρία. Για παράδειγμα, τα κιτ εικονικής πραγματικότητας επιτρέπουν στους σπουδαστές βιολογίας να ταξιδεύουν μέσα στο σώμα. Αυτό δίνει στους μαθητές μια βαθύτερη, πλουσιότερη κατανόηση, για παράδειγμα, πώς λειτουργεί το κυκλοφορικό σύστημα ή πώς το σώμα καταπολεμά τις ασθένειες.

Εικονική μάθηση: Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ διαδικτυακής και προσωπικής διδασκαλίας

Πέvτε εικονική μάθηση. Η εικονική μάθηση είναι ένας τρόπος εκμάθησης ενός θέματος ή παροχής εκπαίδευσης με τη χρήση εργαλείων διαδικτυακής διάσκεψης. Η εικονική μάθηση προσφέρει ευκολία και ευελιξία στους μαθητές. Επιτρέπει τη ζωντανή διαδικτυακή αλληλεπίδραση μεταξύ του εκπαιδευτή και των μαθητών, η οποία μοιάζει πολύ με την παραδοσιακή εμπειρία στην τάξη.

Έτσι, προσφέρει έναν συνδυασμό διαδικτυακής μάθησης και αυτοπροσώπως διδασκαλίας. Η ζωντανή διαδικτυακή διδασκαλία ή εκπαίδευση μπορεί να συμπληρωθεί με αυτορυθμισμένα διαδικτυακά εργαλεία εκμάθησης και πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό. Παρέχει στους μαθητές μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του περιεχομένου του μαθήματος. Αυτή η προσέγγιση σας βοηθά να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματική, ευέλικτη και επικεντρωμένη στον μαθητή διδασκαλία.

Η συμμετοχή των μαθητών θα είναι μεγαλύτερη και οι μαθητές μπορούν να κερδίσουν περισσότερα ενώ συμμετέχουν σε διαδικτυακές εργασίες. Η προσέγγιση εικονικής μάθησης βοηθά τους εκπαιδευτές να σκεφτούν τον καλύτερο τρόπο διδασκαλίας των μαθητών και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη τεχνολογία για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η εικονική εκμάθηση είναι ένας από τους οικονομικά αποδοτικούς τρόπους παροχής περιεχομένου ή εκπαίδευσης Κάντε like και εγγραφή αν σας αρέσουν οι πληροφορίες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top