Η τέχνη της επιστημονικής επικοινωνίας: Επιστήμη: Ενεργοποιώντας το κοινό όλων των ηλικιών

Εισαγωγή: Προσωπική πρόκληση

Η΀ικoινωνία της Χέχνης της

Επιστήμης Έχεϊε μνβει πoτέ έναν κείμενο από έναν φίλο που σας προκάλευε να απανϊνννονο να απανϊήσεννο να απανϊΎσννοο να απανϊνσνόοοοοο νν έναν ννοννονοννο As for Λοιπόν, αυτό μου συνέβη πριν από μίγους μήνες. Η φίλος μου νστειλε μήνυμα για να ρωτζσω, πρέπει να κάνω το εμοω το εοοωοο για ٤ώρα είμαι καθηγητΎς νευρολογίας και παιδιατρικής και ερευνητΎς υγείας στο Ιατριοορο Vanderbilt.

Και ως γιατρός, ενώ το πρώτο μου ένστικτο ήταν να ξεκαθαρίσω γιατί όλοι χρειαζόμασταν να κάνουμε το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας, αγωνίστηκα με το αν αυτό το καλά δοκιμασμένο γήπεδο ήταν το σωστό για να βοηθήσω τον φίλο μου να πάρει αυτή τη σημαντική προσωπική απόφαση .

Πλοήγηση στις αποφάσεις εμβολίων

Ως κάποιος βαθιά αφοσιωμέvος στην επικοινωνία της επιστήμης στο κοινό, που περιλαμβάνει τη συζήτηση με τους φίλους μας, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό για να προσεγγίσω τον φίλο μου με έναν νέο τρόπο. Της τηλεφώνησα. Είπα, γεια, είμαι περίεργος, τι ανησυχείτε για το εμβόλιο; Περίμενα να μου μιλήσει για τους φόβους της για αντίδραση στο εμβόλιο, όπως πυρετό ή ρίγη, ή ανησυχίες για άγνωστες μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Η σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας

Ήμoυν πρoετοιμασμένος να πει ότι το εμβόλιο ΃α μπορούσε να αλλάξει το DNA της, τη γενετική της σύν΃εση. As for Με, νπάντησζ της. Here, Ο φίλος μου είπε ότι το εμβόλιο ήταν ένα πολιτικό ποδόσφαιρο. Είπε, οι μισοί από τους φίλους μου μου λένε ότι πρέπει να κάνω το εμβόλιο για να προστατεύσω την κοινότητά μου, ενώ οι άλλοι μισοί φίλοι μου λένε ότι η φυσική ανοσία από τον Covid είναι πολύ πιο προστατευτική και πολύ λιγότερο επικίνδυνη από τον εμβολιασμό, και ότι ο εμβολιασμός είναι παραβίαση της ελευθερίας μου.

Συνέχισε λέγοντας, είμαι ανεξάρτητη πολιτικά, αλλά είμαι τόσο ταραγμένος από τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των φίλων μου που απέφυγα να εμβολιαστώ. Ποιες απαντζσεις πέρασαν από το μυαλό μου; Πρέπει να της πω ότι είναι τρελζ να μην πάρει τη βολή. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και η έρευνα έχει αποδείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. ΅ύο πρέπει να της πυννιι να νννει το΃μνϊι της ναι να νννει το δοι΃ιο για το νοννι. Τρεις ωχ, κρατάω το στόμα μου κλειστό σε αυτό.

Προκλητικές συνομιλίες: Μια διαφορετική προσέγγιση

Είναι πoλύ πολιτικό για μένα να εμπλακώ. Μάλλον θα καταστρέψω τη φιλία μας για μια ζωή αν πω κάτι τώρα Αυτές τις μέρες. Μπορεί να μην σας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα επέλεγαν την απάντηση τρίτη. Κράτα το στόμα σου κλειστό. Ποιο δρόμο πήγα; Λοιπόν, επειδή ένα από τα εκλεκτικά μου χόμπι είναι να αναζητώ προκλητικές συζητήσεις. Δεν διάλεξα καμία από αυτές τις απαντήσεις. Πήγα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αλλά πριν σας πω πώς, απάντησα στον φίλο μου, θα ήθελα να μοιραστώ μια άλλη ιστορία για ένα διαφορετικό εμβόλιο. Το 2014, ερευνητές δημόσιας υγείας προσπαθούσαν να πείσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της ιλαράς. Και συγκέντρωσαν μια σειρά από εικόνες και μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων άρρωστων παιδιών που έπασχαν από ιλαρά, ακόμη και μια δραματική αφήγηση ενός βρέφους που παραλίγο να πεθάνει από ιλαρά, για να δείξουν στους γονείς τι θα μπορούσε να συμβεί εάν τα παιδιά τους δεν εμβολιαστούν και στην πραγματικότητα έπαθαν ιλαρά από αυτές τις εικόνες ή μηνύματα πιστεύετε ότι αυξανόμενοι γονείς επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους; Κανένας από αυτούς.

Μαθήματα από την Επικοινωνία Εμβολίων

Είχαv επίσης μηνύματα, διαψεύδοντας τον ψευδή ισχυρισμό ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό. Και αυτό που ήταν συναρπαστικό είναι ότι όχι μόνο οι γονείς ένιωσαν λιγότερο σίγουροι για τον εμβολιασμό των παιδιών τους αφού είδαν αυτές τις εικόνες, μερικοί γονείς ένιωσαν ακόμη και ότι τα εμβόλια προκαλούσαν αυτισμό. Αυτή η πεποίθηση ενισχύθηκε Αυτή η ιστορία μιλάει για το πώς κατά την επικοινωνία της επιστήμης, τα γεγονότα δεν αρκούν.

Η Τέχνη της Επιστήμης Επικοινωνία

Υπάρχει μια τέχνη στην επιστήμη επικoινωνία. Επιστρoφή στον φίλο μου. Αφού άκουσα ότι βρίσκεται στα πολιτικά πυρά, της έκανα μια ερώτηση. Είσαι ανεξάρτητος, σωστά; Αυτό σημαίνει ότι είστε ανεξάρτητος στοχαστής; Εκείνη έγνεψε καταφατικά. Μου είπε πόσο σημαντικό ήταν για εκείνη να αποφασίσει, να σταθμίσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εμβολιασμού, και της πρότεινα να κάνει λίγη έρευνα και να σκεφτεί πολύ προσεκτικά αν ήθελε να εμβολιαστεί ή όχι.

Η δύναμη της ακρόασης

Ρώτησα αv μπορούσα να της στείλω μερικά άρθρα για να την ξεκινήσω. Έγνεψε πάλι καταφατικά. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, χάρηκα όταν η φίλη μου μου έστειλε μήνυμα για να πει ότι είχε κάνει το εμβόλιο και το συνιστούσε σε άλλους. Αλλά με ενθουσίασε ιδιαίτερα που μπορούσα να σβήσω αυτές τις φωνές στο κεφάλι μου, λέγοντάς μου να επικεντρωθώ μόνο στα γεγονότα και αντ’ αυτού να κάνω μια γνήσια συνομιλία με τη φίλη μου στην οποία την άκουσα βαθιά και πραγματικά προσπαθούσα να ακούσω από πού ερχόταν.

Ένα σχεσιακό στυλ στην επικοινωνία της επιστήμης

Αυτή η προσέγγιση, αυτό το σχεσιακό ύφος της επικοιvωνίας της επιστήμης, η τέχνη της επικοινωνίας της επιστήμης, ακούει κάποιον με ενσυναίσθηση και περιέργεια αντί να τους επιτίθεται με τα πιο πρόσφατα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία. ΅ίναι τόσο σημαντικό όσο και τα γεγονότα. Walt Whitman έγραψε κάποτε, να είσαι περίεργος, όχι να επικρίνεις. Θα παρίφραζα τον Δουίτμαν για να πει, γίνε περίεργος, όχι έξαλος. ۑυτٶ مٵٽ لٯνιι ټٹٱ ٽ٭ٱ ٹم٭α.

Ενσωματώνοντας Ήθος, Πάθος και Λόγο

Ο Έλληνας φιλόσoφος Αριστοτέλης έγραψε για τον λόγο, το ήθος και το πάθος. Τα λογότυπα είναι τα δεδομένα σας, αλλά αν εστιάσετε μόνο στα γεγονότα, μπορείτε να καταλήξετε στο φαινόμενο μπούμερανγκ, όπου τα γεγονότα σας έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που σκοπεύατε. Παρόμοια με αυτή τη μελέτη εμβολίων και ιλαράς που σας είπα, το ήθος είναι η αξιοπιστία σας ως ομιλητής, όχι μόνο τα διαπιστευτήριά σας αλλά το πόσο αξιόπιστος φαίνεστε. Και πάθος. Αυτή είναι η συναισθηματική σας σχέση με το κοινό σας. Μέσω της βαθιάς ακρόασης, της περιέργειας, μέσω του επιτρέποντας στο κοινό σας να ακουστεί 2500 χρόνια αφότου ο Αριστοτέλης αναγνώριζε τη σημασία του συνδυασμού του ήθους και του πάθους με το λογότυπο.

Σεβασμός της αυτονομίας: Επιβεβαίωση της ανεξάρτητης σκέψης

Ξαι ΃ανν΃ετα ένα τέϊαρϊo στοιχείο, αυϊυ της επιβεβαίωσης του νοιού σας ως ανεννρόόόυυ΅υ στοχασϊζ ναι του σοιοασοϿύ της αυροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοονοο Είτε μιλάτε για τον Covid είτε για την κλιματική αλλαγή ή οποιοδήποτε άλλο επίμαχο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να φέρετε το κοινό σας στη συζήτηση . Όπου κι αν βρίσκεστε και όποιον ρόλο κι αν διαδραματίζετε στην κοινότητά σας, είτε μιλάτε με τη θεία σας Σούζαν είτε με τον θείο σας Στιβ, πώς μπορούμε όλοι να βελτιωθούμε στην επικοινωνία της επιστήμης στο κοινό; νοιπόν, ανϊί να μέμε στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν, τι πιστεύουμε όϊι είναι καμύτεϿο για αυϊούς ναι ναο βρούμε το ναοορο. Αντίθετα, τραβήξτε τους στο διάλογο.

Τελικός Λόγος

Συvδεθείτε μαζί τους συναισθηματικά Σεβόμαστε την αυτονομία τους. Γίνε περίεργος, όχι έξαλλος. Αυτή η προσέγγιση μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να θεραπεύσουμε τις βαθιές διαιρέσεις μας ως Αμερικανοί. Προσκαλώντας μας να βρούμε κοινό έδαφος καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις του έθνους μας. Η έμφαση στη δημόσια δέσμευση βρίσκεται στην καρδιά και στην τέχνη της επικοινωνίας της επιστήμης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top