Μάθηση χωρίς όρια: Σπάζοντας τα όρια στην εκπαίδευση

Εισαγωγή στις άνισες σκηνές του Τζόνι Μίλερ

Υπάρχει ένας άντρας που ονομάζεται Johnny Miller, και έχει ένα σύνολο έργων με τίτλο Unequal Scenes, όπου καταγράφει τα διακριτά φυσικά εμπόδια μεταξύ αυτού του πλούτου και αυτού της φτώχειας. Είναι σε θέση να αποκαλύψει τις ορατές γραμμές που χωρίζουν τους διαφορετικούς οικονομικούς μας σταθμούς.

Και παρόλο που αυτές οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και ακόμη και ανατριχιαστικές, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν παντού γύρω σας, είναι τα κρυμμένα εμπόδια που είναι συνυφασμένα μέσα στον κοινωνικό μας ιστό που είναι ακόμη περισσότερο επειδή δεν υπάρχουν απλώς γύρω σας, αλλά σας επηρεάζουν συνεχώς. Και εκεί που βλέπουμε αυτά τα κρυμμένα εμπόδια, τα περισσότερα είναι σε ένα από τα πιο πολύτιμα ιδρύματα της Αμερικής, αυτό της εκπαίδευσης.

Έργο της Mary Elmy: Elmy: Μάθηση χωρίς όρια

Η πρωτοβουλία μου, Learning Without Limits, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με χαμηλό εισόδημα όταν προσπαθούν να ολοκληρώσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το όνομά μου είναι Mary Elmy. Είναι γνωστό ότι η φοίτηση στο κολέγιο έχει ως αποτέλεσμα πτυχίο, υψηλότερη αμειβόμενη απασχόληση και μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα. Και στη συνέχεια παρέχετε στα παιδιά σας αυτή την οικονομική σταθερότητα.

Αλλά φανταστείτε να ξεκινάτε με τίποτα. Ανίκανος να αντεπεξέλθει οικονομικά ούτε στα πιο βασικά είδη ζωής. Εξαιτίας αυτού, οι πιθανότητές σας να ξεκινήσετε ακόμη και μια εμπειρία στο κολέγιο μειώνονται δραστικά. Και μετά, χωρίς πτυχίο, και πιθανότατα χωρίς οικονομική ασφάλεια, το μεταδίδεις στα παιδιά σου και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα ίδια εμπόδια και τους ίδιους περιορισμούς. Και αυτό δημιουργεί μια καταστροφικά κυκλική τάση της φτώχειας των γενεών, όπου εσείς και οι γενιές που σας ακολουθούν παραμένετε στο ίδιο σημείο.

Ο αντίκτυπος των οικονομικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση

Και είναι αυτή η σχεδόν αναπόφευκτη φτώχεια που δημιουργείται από την περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτό μας φέρνει να αμφισβητούμε τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών, το αμερικανικό όνειρο. Σκεφτείτε τι το ακούμε κάθε μέρα, σωστά; Ο αυτοδημιούργητος άνθρωπος.

Αλλά στη σημερινή οικονομία, αυτή η ιδέα απλά δεν είναι εφικτή. Σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που σας στηρίζουν εδώ μόνοι σας καθημερινά τους δασκάλους σας, τη διοίκηση, τη σχολή, το προσωπικό, τους φίλους σας, την οικογένειά σας. Αλλά αν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό, τότε αυτό το ιδανικό να ξεκινάτε με τίποτα και να εργάζεστε σκληρά για να τελειώνετε με τα πάντα απλά δεν είναι εφικτό.

Το αμερικανικό όνειρο και η πρόσβαση στην εκπαίδευση

στοκ

Περιορίζοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση, περιορίζουμε την πρόσβαση στο αμερικανικό όνειρο. Ο Ρόμπερτ Ράιχ, πρώην υπουργός Εργασίας, είπε κάποτε ότι το σχετικό ερώτημα δεν είναι αν η ανισότητα εισοδήματος και πλούτου είναι καλή ή κακή. Είναι. Σε ποιο σημείο αυτές οι ανισότητες γίνονται τόσο μεγάλες ώστε να αποτελούν σοβαρή απειλή για την οικονομία μας, το ιδανικό μας για ίσες ευκαιρίες και τη δημοκρατία μας; Οι ίσες ευκαιρίες οδηγούνται από την ίση εκπαίδευση.

Ωστόσο, η οικονομική ανισότητα δημιουργεί περιβάλλοντα μάθησης που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των φτωχών. Και η οικονομία μας, οι ίσες ευκαιρίες μας και η δημοκρατία μας απειλούνται εξαιτίας αυτού. Υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μαθητές χαμηλού εισοδήματος όταν εξετάζουν το ταξίδι τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εμπόδια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φοιτητές με χαμηλό εισόδημα

First on the list is just getting into college. The second is being able to pay for education as it truly costs. However, let us discuss how to get into college, as it is not as easy for low-income kids as we may think. The United States’ prestigious institutions have spots reserved, and they are not for you. We like to believe that the grades we receive, the exam results we strive for, and the extracurricular activities we commit our time to will all help us get to where we want to go.

Ωστόσο, αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια, γιατί είναι αναμφισβήτητο ότι αυτά τα ελίτ πανεπιστήμια, αυτοί οι ακαταμάχητοι χρυσελεφάντινοι πύργοι της εκπαίδευσης, επιφυλάσσουν θέσεις για το συνδεδεμένο και προνομιούχο 1%. Αυτή η μία χρυσή κουκκίδα αντιπροσωπεύει το κορυφαίο 1% των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Αμερική, των οποίων η μέση καθαρή αξία είναι πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Και από αυτό, μόλις το 1%, το 40% αυτής της μοναδικής κουκκίδας φοιτά σε αυτά τα ελίτ πανεπιστήμια. Που σημαίνει ότι το ποσοστό αποδοχής για αυτούς είναι πολύ υψηλότερο από αυτά που δημοσιεύονται για εσάς και εμένα.

Εξασφάλιση θέσης στο Κολλέγιο

Αλλά ακόμα χειρότερο από αυτό το γεγονός είναι η αλήθεια του θέματος ότι 38 από τα πιο ελίτ κολέγια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτά στα οποία φιλοδοξούμε εγώ και εσείς, δέχονται περισσότερους φοιτητές από αυτό το 1% από ό,τι ολόκληρο το κατώτατο 60% του οικονομικούς σταθμούς. Τώρα, ακόμα κι αν μπορείτε να αψηφήσετε όλες αυτές τις πιθανότητες και να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να κερδίσετε μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα να είστε πραγματικά σε θέση να το αντέξετε οικονομικά.

Στην πραγματικότητα, τα δίδακτρα αντιπροσωπεύουν μόνο το 20% των δαπανών που σχετίζονται με τη φοίτηση στο κολέγιο. Μόνο 20% βιβλία, προμήθειες Μεταφορές. Στέγαση. Τροφή. Αυτές οι τιμές αυξάνονται μόνο μαζί με αυτές των διδάκτρων. Και εξαιτίας αυτού, οι φοιτητές χαμηλού εισοδήματος αναγκάζονται να λάβουν δάνεια ή αναγκάζονται να περιορίσουν τον φόρτο των μαθημάτων τους, ώστε στη συνέχεια να αυξήσουν τις ώρες εργασίας τους.

Προσιτότητα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

στοκ

Αλλά κάνοντας αυτό, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την εκπαίδευσή τους, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική τους οικονομική ασφάλεια. Και έτσι με αυτό, περιορίζοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε αυτούς, δεν μπορούν να επιτύχουν αυτό που χρειάζονται για να προωθήσουν τη μελλοντική τους οικονομική κατάσταση. Τώρα, ελπίζω να μπορείτε να ακούσετε το πάθος στη φωνή μου όταν μιλάω για αυτήν την ερώτηση, επειδή βρίσκεται σε αυτό το γράφημα.

Τώρα, μετά από δύο χρόνια εργασίας σε αυτό το έργο, είναι αυτό το γράφημα που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο εύρημα που έχω ερευνήσει, το οποίο είναι το γεγονός ότι η οικονομική βοήθεια, αυτό που μπορεί να πιστεύετε ότι είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα των φοιτητών χαμηλού εισοδήματος, είναι απλά δεν δουλεύει. Είναι απλώς ανεπαρκής είτε δε φτάνει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο, είτε η οικονομική βοήθεια δεν είναι αρκετά εκτεταμένη για να καλύψει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με κάποιον με περιορισμένο εισόδημα. 

Τελευταίες λέξεις

Τα πλουσιότερα μέλη μιας φυλής και φύλου αποτελούν τους πιο αξιόλογους πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αποτελεί απειλή για τις ίσες ευκαιρίες μας, επομένως είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικοί ηγέτες θα είναι οι πιο κατάλληλοι, αναδιοργανώνοντας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Αυτό το πετυχαίνουμε κάνοντας την εκπαίδευση πιο ισότιμη. Όπως παρατήρησε ο Βολταίρος, «η μεγάλη δύναμη έρχεται με μεγάλη ευθύνη». Αυτή τη στιγμή, όπου βρισκόμαστε, είναι όπου έχουμε δύναμη. ένα ιδιωτικό σχολείο με ηθικές βάσεις.

Και η ευθύνη μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την εκπαίδευση για να εμπνεύσουμε μια παγκόσμια αποδεκτή κοινωνία όπου τα μαθησιακά περιβάλλοντα που σφυρηλατούν τα κλειδιά της επιτυχίας δεν εξαρτώνται από τη χρηματική κατάσταση Τώρα, σας είπα ότι ήταν ο Βολταίρος που είπε αυτό το απόφθεγμα, και ίσως καλύτερα να το αναγνωρίσετε από τον Spider -Ο θείος του ανθρώπου, που είναι δίκαιο, αλλά όλοι γνωρίζουμε το απόφθεγμα του Τζον Χένρι, Καρδινάλιος Νιούμαν, ο Θεός θα με καλέσει και θα ακούσω τον Κύριο να ακούσει την κλήση του Κυρίου και θα χρησιμοποιήσω αυτή την κλήση για να κάνω μια αλλαγή. πολύ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top