Χτίζοντας την επόμενη γενιά: Η σημασία της εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία

Τώρα στην πραγματικότητα είναι στον τομέα για 50 χρόνια. Αρκετά τρομακτική σκέψη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όταν ήμουν, ξεκίνησα τη δουλειά μου για το Τμήμα Αναψυχής στη Φιλαδέλφεια και με προσέλαβαν να προπονώ μπάσκετ, να διαιτητεύω αγώνες μπάσκετ, να δημιουργώ πόδια. Ω, και παρεμπιπτόντως, Steve, θα δούλευες με αυτά τα παιδιά τριών και τεσσάρων ετών; Ήμουν, σίγουρα, όσο έπρεπε να παίξω μπάσκετ. Και, λοιπόν, έχω αυτή την απίστευτη ανάμνηση να κάθομαι με αυτά τα παιδιά τριών και τεσσάρων ετών, στη σκιά του κτιρίου.

Και βρήκα μια θήκη πάστας. Θυμάστε την παλιά πάστα με την ξύλινη κουτάλα; Και βγάζαμε το χαρτί κατασκευής και τα παιδιά βουτούσαν μέσα, και τη μισή φορά που έτρωγαν την πάστα, αλλά θα έτρωγαν την πάστα, θα έκαναν το δικό τους. Και κάτι μαγικό άρχισε να συμβαίνει. Αυτή ήταν λοιπόν η αρχή του ταξιδιού αυτών των 50 χρόνων. Έχω δει λοιπόν ένα τεράστιο αριθμό τάσεων να συμβαίνουν αυτή την περίοδο. Κάποια είναι πραγματικά συναρπαστικά, άλλα είναι μάλλον θλιβερά. Νομίζω ότι η προσχολική εκπαίδευση στη σημερινή εποχή βρίσκεται ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα προκλητική θέση της.

Κατανοήστε τη σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης

Στιγμιότυπο μήκους τριών τετάρτων πάνω από τους ώμους μιας ομάδας μαθητών που βρίσκονται στην ουρά για μια τάξη και ενός μαθητή που αργεί για το μάθημα στο σχολείο. Χαμογελούν σε μια αγνώριστη δασκάλα. Το σχολείο εδρεύει στη βορειοανατολική Αγγλία.

Αλλά είvαι η καλύτερη ευκαιρία γιατί οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη σημασία αυτού που συμβαίνει νωρίς στη ζωή. Ξεκίνησα, δούλεψα σε ένα πρόγραμμα μισής ημέρας, προσχολικής ηλικίας, και η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε σε αυτό το μισό πρόγραμμα ήταν ότι ένα παιδί θα έχανε μια κάλτσα ή θα χυθεί το ζουμί του. Κάπως έτσι ήταν οι τάξεις, όμορφη βανίλια σε όλες τις πτυχές αυτής της λέξης.

Και, οι προκλήσεις ήταν αρκετά ελάχιστες, αλλά υπήρχε κάτι πραγματικά ελκυστικό και πραγματικά δελεαστικό στην κατανόηση αυτού που έβλεπα. Καθώς λοιπόν ανεβαίνω την αναπτυξιακή σκάλα και αρχίζω να καταλαβαίνω λίγο περισσότερο τη σημασία της πραγματικής επίδρασης της πρώιμης παιδικής ηλικίας, η ματιά στις τάξεις σήμερα είναι σημαντικά διαφορετική.

Οι τάξεις μας σήμερα είναι παιδιά με αμυδρό φωτισμό

έφηβος μαθητής στο τραπέζι που κάνει την εργασία στο σπίτι το βράδυ, αγόρι γράφει ένα τεστ με στυλό σε ένα σημειωματάριο ενώ κάθεται σε ένα γραφείο, έννοια εκπαίδευσης στο σπίτι

Τους ζητείται vα καθίσουν και να ακούσουν, μεγάλες χρονικές περιόδους που δεν είναι στην αναπτυξιακή τους ψυχή. Τους ζητείται να κάνουν ασκήσεις δεξιοτήτων γιατί θα μάθουν ότι πρέπει να στέκονται στην ουρά. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με ένα σχολείο όπου τα παιδιά πρέπει να περπατούν πάνω-κάτω στους διαδρόμους έτσι. Τι λέει αυτό; Εκεί αλλάζουν οι τάξεις. Έχουμε όλο και περισσότερα απορυθμισμένα παιδιά.

Έχουμε δασκάλους που είναι κατακερματισμένοι , οικογένειες που αγωνίζονται να βρουν τους πόρους για το πρωινό πρωινό για να βρουν τους πόρους για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο εγκαίρως. Η πρώιμη παιδική ηλικία και η παιδική ηλικία αλλάζει. Έτσι, καθώς κοιτάμε μερικές από τις τάξεις και κοιτάμε τους αγώνες που έχουν οι δάσκαλοι, βλέπουμε επίσης μια φυλή δασκάλων που έχουν τις δικές τους αποσκευές που φέρνουν στην τάξη. Έτσι έχουμε παιδιά. Έχουμε, οικογένειες με ένα σύνολο, συλλογή από συμπεριφορές και αποσκευές με τις οποίες παλεύουν.

Τα παιδιά μπαίνουν με θυμωμένη αγάπη

Μαθητής που παίρνει ένα στυλό στη μολυβοθήκη του στο δημοτικό σχολείο

Έτσι οι τάξεις αλλάζουv. Βλέπουμε παιδιά με θυμωμένη αγάπη. Θυμωμένη αγάπη είναι το παιδί που δεν έχει άλλους πόρους για να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές του ανάγκες πετώντας καρέκλες σε όλο το δωμάτιο. Οι δάσκαλοι στην αίθουσα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι βλέπουμε παιδιά που είναι τόσο απορυθμισμένα και λένε, κράτα με.

Θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει άλλον ξυλοδαρμό Βλέπουμε αυτά τα παιδιά να μπαίνουν με θυμωμένη αγάπη. Είναι εξαιρετικά και βλέπουμε δασκάλους που είναι και οι συμπεριφορές ενεργοποιούνται δευτερεύοντα για την τάξη. Βοηθάμε τους δασκάλους να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι αυτό που χρειαζόμαστε στις τάξεις σήμερα είναι η αδίστακτη συμπόνια.

Βλέπουμε αλλαγές στην πρώιμη παιδική ηλικία

Πώς vα κρατήσεις την ψυχή ενός παιδιού παρόλο που σε βρίζουν , παρόλο που σε φτύνουν, παρόλο που πετούν την καρέκλα Πώς κρατάμε την ψυχή αυτού του φοβισμένου, αυτού του φοβισμένου μικρού μωρού; Ναι, βλέπουμε αλλαγές στην πρώιμη παιδική ηλικία αυτή τη στιγμή. Έτσι, μερικές από τις τάσεις που έχω δει, και είναι πραγματικά συναρπαστικές με 100 χρόνια έρευνας και θεωρίας παρατήρησης και γνωρίζουμε ότι κάθε συμπεριφορά έχει νόημα.

Να θυμάστε ότι κάθε συμπεριφορά έχει νόημα. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό που συμβαίνει νωρίς στη ζωή διαρκεί μια ζωή. Η έρευνα που έχει γίνει από την Kaiser Permanente και το CDC σχετικά με τις πρώιμες και δυσμενείς εμπειρίες της παιδικής ηλικίας χαρτογραφεί την ιστορία της ζωής για ορισμένα από τα παιδιά μας.

Το πρώιμο έχει άμεσο αντίκτυπο στη μάθηση μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων υγείας . Έτσι, ό,τι συμβαίνει νωρίς στη ζωή διαρκεί μια ζωή. Γνωρίζουμε επίσης ότι η έρευνα του εγκεφάλου λέει ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής είναι ο πιο κρίσιμος χρόνος ανάπτυξης του εγκεφάλου, ο πιο κρίσιμος χρόνος ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Τελικές Λέξεις

Εάv αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς και κοινωνικά ασφαλείς, θα αναλάβουν ακαδημαϊκό κίνδυνο. Τα συστήματά μας έχουν την τάση να θέλουν να διδάξουν τα παιδιά στο κεφάλι, αλλά πρέπει να διδάξουμε πρώτα στην ψυχή και την καρδιά. Έτσι, όταν μπαίνουν στο νηπιαγωγείο , είναι έτοιμοι και έχουν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα για να πάρουν την επόμενη περιπέτεια και το σχολείο πρέπει να είναι μια περιπέτεια, όχι μια απεχθής εμπειρία.

Καθώς λοιπόν κοιτάμε τους δασκάλους, τα παιδιά και τις οικογένειες, πρέπει να κοιτάξουμε μέσα από έναν ολιστικό φακό και να αναβαθμίσουμε το πεδίο της προσχολικής εκπαίδευσης και να δώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα, την ελπίδα που χρειάζονται για μια καλύτερη μέρα. Σας ζητάμε, λοιπόν, όταν φύγετε από εδώ να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς επενδύετε στο χρόνο, το ταλέντο και τους θησαυρούς σας στην προσχολική εκπαίδευση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top